torsdag, oktober 06, 2022

Levende fossiler -under angrep

Bechly: Hvorfor fenomenet av levende fossiler er under «Massivt angrep»

David Klinghoffer; 15. mai 2018
Oversatt herfra.
Bilde 1: En atlantisk hestesko krabbe (Limulus polyphemus), av James St. John, via Flickr .

Hvis du noen gang støter på en hestesko krabbe på stranden, ser du på et skapning som ikke vil ha endret seg mye på hundrevis av millioner år. Leddyr utrolig likt dette, sier paleontologen Günter Bechly, går tilbake «nesten en halv milliard år uten betydelig morfologisk forandring. Og du må virkelig la dette tallet synke inn. »
Ja det gjør du. På en ny ‘ID the Future’- episode, snakker verten Sarah Chaffee med Dr. Bechly om utfordringen som stilles til darwinistisk gradualisme ved dyr som åpenbart ikke forandrer seg – ala, «levende fossiler», et fenomen som Darwin selv kjempet med. Lytt til podcasten eller last den ned her.

Bechly Sier at levende fossiler står som «empiriske benektelser» av tradisjonell evolusjonsteori. Det er en grunn til at deres eksistens kommer under et «massivt angrep» fra darwinistiske evolusjonister, ledsaget av overskrifter som » La oss få levende fossiler utryddet» –her ( The Guardian ).

Noen er i tilstand av benektelse, mens andre uttrykker seg tvetydig. Sistnevnte prøver å forklare at «disse levende fossiler utvikler seg, men de utvikler seg til å holde seg til sin spesielle form, som er optimalisert.» Med andre ord utvikler de seg mot ikke å utvikle seg.
Det er et annet tilfelle, ifølge Bechly, hvor evolusjonen virker som en «tryllestav», som forunderlig inkluderer alt bevis, som klart motsier dens forventning. Under teorien utvikles ting når de utvikler seg og utvikler seg ikke når de ikke utvikler seg. Kan du slå det? Nei, du kan ikke slå den. En slik ide kan aldri falsifiseres.

På den annen side passer grupper av skapninger som kommer til eksistens og forblir i ro i lange perioder, godt med teorien om intelligent design. ID forutsier diskontinuiteter i fossil registeret i tråd med bevisste innsprøytninger av informasjon. Arter kan utryddes, som trilobitter, for eks. gjorde. Det de ikke gjør, gjennom tilfeldige, ikke-styrte prosesser, er å bli gradvis omdannet til helt forskjellige arter.

Tager: LeddyrFossilregisteretgradualismeIntelligent design.

Oversettelse og bilder ved Asbjørn E. Lund

Back To Top