søndag, februar 05, 2023

Ingredienser ulikt liv

Ingredienser ulikt liv

Fra CNN , Vapid Science News Overskrift av dagen: «Ingredienser for livet funnet» i rom steiner
David Klinghoffer; 11. jan. 2018
Oversatt herfra.

Bilde 1: Blå plass krystall, noter den manglende fluen av Queenie Chan / The Open University, Storbritannia, via Berkeley Lab.

Typisk innholdsløs vitenskaps nyhets-overskrift av dagen, fra CNN : » Ingredienser for livet funnet i meteoritter som krasjet på jorden .»
-Selv om to 4,5 milliarder år gamle meteoritter krasjet på jorden i 1998, er det ikke før nylig en har avdekket noen av deres hemmeligheter.

De to meteorittene, kalt Monahans og Zag, er de første som er oppdaget å inneholde ingrediensene for livet: flytende vann, aminosyrer, hydrokarboner og annet organisk materiale.

Bilde 2. Zag-meteoritten

En kjemisk sminkeanalyse av blå og lilla salt og kaliumkrystaller fra meteorittene ble publisert i tidsskriftet Science Advances –her, onsdag (10.1.18).
Selv om det ikke akkurat er noe bevis på at livet eksisterer utover jorden, kan sporene av vann i saltkrystallene dateres til den tidligste tiden i vårt solsystem. Forskerne sammenlignet det med å finne en forhistorisk flue bevart i rav.
Meteorittene ble funnet i Texas og Marokko.

«Ikke akkurat bevis» av det ytre liv, sier de? Det er ikke et «bevis» i det hele tatt. Det er ingenting som en «flue bevart i rav.» «Ingrediensene for livet» er ikke det samme som livet, ikke mer enn det engelske alfabetet representerer «ingrediensene» for den neste store amerikanske romanen.

Du tror ikke på meg? Her er ingrediensene. Du må bare multiplisere dem litt og få dem i riktig rekkefølge:
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ
Gå nå og skriv romanen. Du kan sende det til evalueringen her, og hvis du gjør det, kan jeg kanskje revurdere kravet om at vi nå er noe som helst nærmere til å forstå livets opprinnelse enn vi var før disse rom-steinene ble nøye studert.

 

Oversettelse ved Asbjørn E. Lund

Back To Top