onsdag, mars 29, 2023

Et ulykkelig parforhold

Paul Nelson rapporterer om Cambridge «Evolution Evolving» møte
David Klinghoffer; 22. mai 2019
Oversatt herfra

Bilde 1. Utilfredstillende forhold? Kreditt: KaLisa Veer på Unsplash .

Lykkelig i forholdet?


Paul Nelson deltok nylig på et møte ved Cambridge University, «Evolution Evolving: En Internasjonal Konferanse om Evolusjonerende Mekanismer og Teoretisk Ramme for Evolusjonær Biologi.» Bak den ordinære tittelen fant Dr. Nelson fascinerende bevis på mangel på lykke blant evolusjonære biologer. På en ny D the Future episode, snakket han med verten Andrew McDiarmid om hva han var vitne til. Last ned episoden eller hør på den her.


Nelson tilbyr en sammenligning fra dating-verdenen. Vi har alle sett det: Det tilsynelatende fornøyde paret hvor en partner faktisk tydelig ‘kikket rundt’, bokstavelig talt søker hans blikk rundt i rommet søker andre, bedre ‘prospekter’. Det er smertefullt å se på, selv om den misfornøyde jente- eller gutte- kjæresten selvfølgelig ville fornekte det som tydeligvis skjer.

‘Forbudte hypoteser’


Det er mye det samme med den kommende generasjonen profesjonelle evolusjonister. De søker det de kaller en utvidet evolusjons-syntese, angivelig bare en liten mild korrigering til klassisk neo-darwinisme. Men eksterne observatører ser det tydeligere. 
«Ingen ser etter en bedre teori hvis de er fornøyd med den de har,» sier Nelson, en av biologi-filosof og Center for science and culture Senior Fellow. Og faktisk på konferansen i forrige måned så han at ‘forbudte emner’ ble utforsket – ‘ikke-genetisk arv’, ‘miljøfremkalte fenotyper’, og mer – som overrasket selv denne veteran-observatøren av den pågående gjæringen i darwinistiske sirkler. Paul sier: «Det er veldig vanskelig å vite hvor det kommer til å ende.»

Tager: Center for science and culture ; EES (Extended Evolutionary Synthesis); ID the futureNeo-darwinismePaul Nelson.

Oversettelse og bilder ved Asbjørn E. Lund

Back To Top